Американското космическо ведомство кръсти новата си програма за изпращане на

...
Американското космическо ведомство кръсти новата си програма за изпращане на
Коментари Харесай

НАСА обяви името на лунната си мисия - "Артемида"

Американското галактическо ведомство кръсти новата си стратегия за изпращане на астронавти на Луната " Артемида ", предадоха Франс прес и ТАСС.

От НАСА са избрали това име, защото Артемида е древногръцка богиня, сестра на Аполон, чието име бе употребявано за първата лунна стратегия на Съединени американски щати през 60-70 години на предишния век.

Артемида е сестра-близначка на Аполон и е богиня на Луната. В страницата на НАСА в Туитър се акцентира, че нейното име ще бъде употребявано за програмата за завръщането на американски астронавти на Луната към 2024 година, като на нейната повърхнина за пръв път ще стъпи жена, предава Българска телеграфна агенция.

На 16 юли 1969 година НАСА изстреля благодарение на ракетата " Сатурн 5 " галактическия транспортен съд " Аполо- 11 ". Спускаемият уред на експедицията реализира първото в историята кацане на Луната на 20 юли същата година. На повърхността на естествения сателит на Земята стъпиха астронавтите Нийл Армстронг и Едуин Олдрин, напомнят организациите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР