Американското издание National Interest счита, че на Русия не й

...
Американското издание National Interest счита, че на Русия не й
Коментари Харесай

National Interest: На Русия сега не й е нужно масово производство на Су-57, тя има „нещо друго”

Американското издание National Interest смята, че на Русия не й е нужно да стартира всеобщо произвеждане на новите стелт-изтребители пето потомство Су-57, защото в арсенала си тя има „ нещо друго” по-надеждно оръжие.

NI написа, че РФ планираше да одобри на въоръжение новите фронтови изтребители Су-57 към 2019 година Авторът на обявата обаче смята, че в този момент всеобщото произвеждане на самолета е малко евентуално и пазаруването ще бъде отсрочено до 2020-те години. Това не било причина за меланхолия на Москва, смятат в National Interest, защото в съветския боеприпас има ефикасни средства за Противовъздушна отбрана.

В случай на пораждане на боен спор, Кремъл може да разчита на надеждните ЗРК С-400 и на крилатите ракети Х-101 и Х-102. Отлична установка се явява и С-300В4. Западните страни нямат сходни противоракетни системи в арсенала си и да преодоляват сходни ПВО/ПРО не е лесна задача. Затова краткотрайната липса на сходни изтребители няма да бъде сериозна.

NI подсети, че по-рано Индия и Русия разработваха взаимен план по разработка на FGFA (аналог на ПАК ФА) за индийската войска. Делхи обаче реши да излезе от плана, защото РФ не даде опция на индийските инженери да получат достъп само че началните технологии на перспективния фронтови изтребител. Освен това индийците предявиха искания към технологичността на самолета и неговото сходство на ниво пето потомство.

Руските инженери в този момент интензивно доработват самолета и доставят изтребителя с усъвършенствано бордно електронно съоръжение и нови мотори, написа NI.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР