Американското индустриално производство се увеличи през ноември малко по-слабо от

...
Американското индустриално производство се увеличи през ноември малко по-слабо от
Коментари Харесай

Слабо нарастване на индустриалното производство в САЩ през ноември



Американското индустриално произвеждане се усили през ноември малко по-слабо от предстоящото, защото спадът на производството в бранш на комуналните услуги компенсира частично подема в добивната петролна и газова индустрия след прекосяването на отрицателния резултат от ураганите " Харви " и " Ирма ", както и повишаването на промишленото произвеждане за трети следващ месец.

Индустриалното произвеждане се увеличи през ноември с 0,2% по отношение на октомври, когато набъбна с цели 1,2% (възходяща проверка от покачване с 0,9%), до момента в който упования на финансовите пазари бяха за малко по-добър напредък с 0,3 на 100, демонстрират данни на Федералния запас. Това съставлява напредък на производството за трети следващ месец, откакто през август то се сви с 0,5% в следствие най-много на ураганът " Харви “, който удари в края на лятото крайбрежието на щата Тексас – дом на огромна част от американското произвеждане на нефт и където са ситуирани редица петролни рафинерии и химически предприятия.

Солиден скок от 2% регистрира добивното произвеждане след него спад с 0,6% през октомври, защото процесът по добиване на нефт и на природен газ се върна към естествените си равнища след отминаването на отрицателния резултат на урагана " Нейт ", който удари Съединени американски щати в края на октомври, уточни Фед.

Промишленото произвеждане, което е най-важната съставния елемент в данните за индустриалното произвеждане, се усили през ноември с 0,2% на месечна, само че след негов растеж с цели 1,4% през октомври (лека възходяща проверка от 1,3%) и упования за покачване с 0,3%. Въпреки по-слабия напредък, това съставлява повишаване на промишленото произвеждане за трети следващ месец.

Трябва да се има поради, че точно промишленото произвеждане е най-важната и най-внимателно следена съставния елемент от Фед, защото образува съвсем три-четвърти от общото индустриално произвеждане и близо 12% от Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати. Поредното повишаване на индустрията е добър знак за цялата американска промишленост, която към този момент набра скорост през актуалната година предвид на по-слабия $, по-стабилните петролни цени и световния стопански напредък.

Производството в бранша на комуналните услуги обаче се сви с цели 1,9% (след растеж с 2,0% месец по-рано) заради по-слабо производството измежду доставчиците на електрическа сила.

Натовареността на индустриалните индустриални мощности се усили през ноември до 77,1% от 77,0% месец по-рано, само че към момента остава с 2,8 проценти пункта под дълготрайното приблизително равнище за интервала сред 1972-а и 2016-а година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР