Американското гражданство и имиграционните ограничения доминират в новините отвъд океана

...
Американското гражданство и имиграционните ограничения доминират в новините отвъд океана
Коментари Харесай

8 от държавите, в които най-трудно се взима гражданство

Американското поданство и имиграционните ограничавания преобладават в новините оттатък океана след президентските избори през 2016 година Оказва се обаче, че има редица други страни, където да станеш жител е много мъчно.

Освен потеклото и продължителното престояване, един от методите да се сдобиеш бързо с непознато поданство е да си състезател на международно равнище. Някои страни дават поданство на спортисти, които биха подобрили възможностите им за Олимпийски орден.

Ако обаче не сте на международно равнище в овчарския скок да вземем за пример, тогава ви чака дълъг, а в някои случаи и неосъществим за изминаване път към придобиването на поданство в страни като Швейцария, Китай и Катар.

Вижте осем от страните, подбрани от Business Insider, в които е най-трудно човек да придобие поданство:

Ватикана

С към 800 поданици и 450 жители Ватикана е най-малката страна в света, което евентуално се дължи частично и на това, че страната има една от най-строгите имиграционни политики.

Според Библиотеката на конгреса на Съединени американски щати, човек може да стане жител, в случай че е кардинал, който живее във Ватикана или в Рим, в случай че е посланик, представляващ Светия трон, или пък в случай че живее във Ватикана, тъй като е чиновник на Светата черква.

Лихтенщайн

Малката планинска страна, сгушена сред Австрия и Швейцария, има население от малко под 40 000 души, а имиграционната й политика наподобява има за цел това да си остане по този начин.

Ако желаете да станете жител, би трябвало да сте живели в Лихтенщайн минимум 30 години, като всяка години преди да навършите 20 се брои за две години. Ако сте женени/омъжени за жител на Лихтенщайн и към този момент живеете в страната, този времеви интервал се редуцира до 5 години брак.

Ако желаете да прескочите условието за 30-годишно престояване в страната, можете да помолите общността, в която живеете, да гласоподава за това да получите поданство след 10 години.

Независимо от метода, ще би трябвало да се откажете от актуалното си поданство.

Бутан

Хималайската страна Бутан е известна с това, че пресмята триумфите си с Националния показател на щастието, а не с Брутният вътрешен продукт. Това е една от най-изолираните страни в света.

Страната се отваря за туристи едвам през 1974 година и продължава да контролира и следи визитите от близко, тъй че можете да си визиите, че имиграционния развой не е по никакъв начин елементарен.

Трябва да имате двама родители от Бутан, с цел да станете жител, а в случай че имате единствено един, би трябвало да кандидатствате за натурализиране, откакто сте живели в Бутан 15 години. Това 15-годишно условие важи и за държавните чиновници.

Тези, които нямат родители от Бутан и не работят за държавното управление, могат да аплайват за поданство, откакто са живели в страната в продължение на 20 години, стига да дават отговор на листата с условия, измежду които е и това да не са говорили или работили срещу краля или страната. Ако пък направитр това в бъдеще, поданството ви може да бъде отнето.

Дори и в случай че покривате всички условия, Бутан си резервира правото да ви откаже без причина.

Катар

Ако татко ви не е катарец, тогава и вие не сте, даже и в случай че майка ви е, съгласно Doha News. Ако сте обитавали законно в Катар в продължение на 25 години без да напускате в страната за повече от два поредни месеца (както и редица други изисквания), можете да кандидатствате за поданство.

Според Doha News, Катар натурализира едвам по към 50 чужденци годишно. Освен това натурализираните жители не получават същото отношение, както  родените в Катар, евентуално поради великодушните държавни помощи, които биха излизали на страната по-скъпо, в случай че се отпускат на всички жители.

Обединени арабски емирства

ОАЕ, където се намира блестящият Дубай, ви разрешава да кандидатствате за поданство, в случай че сте обитавали законно в емирствата в продължение на 30 години, съгласно Централно разузнавателно управление на САЩ.

Според локалните закони, в случай че сте арабски жител от Оман, Катар или Бахрейн, можете да кандидатствате за натурализация след единствено 3 години престояване в страната. Арабите от други страни могат да аплайват след седем години жителство в ОАЕ.

От декември 2011 година пък дамите от ОАЕ може да предават поданството си на своите деца.

Кувейт

Според локалния Закон за Националността от 1999 година, откакто е живял в Кувейт в продължение на 20 години (15 за жители от други арабски държави), човек може да кандидатства за кувейтско поданство, само че единствено в случай че е мохамеданин по рождение или в случай че след това е приел тази вяра. Ако сте приели религията, би трябвало да е най-малко от пет години и би трябвало да говорите свободно арабски език.

Според същия закон брачната половинка на кувейтец може да кандидатства за поданство, откакто е била омъжена за него в продължение на 15 години.

Швейцария

Според нов закон, който влезе в действие от януари 2018 година, с цел да се снабди с швейцарско поданство, човек би трябвало да е живял в страната 10 години и да има особено позволение за работа.

Това позволение, което разрешава пребиваването и работата в страната, изисква 5 години непрестанно престояване в Швейцария за жителите на Европейски Съюз, за американските и канадските жители. Всички останали би трябвало да са обитавали в страната 10 години преди да могат да аплайват за поданство.

Китай

Законът за Националността на Китайската национална република разрешава на жителите да опитат да станат натурализирани жители, в случай че имат родственици, които са китайски жители, открили се в Китай, или пък " имат други законни аргументи. "

Ако нямате родственик, който е китайски жител и живее в Китай, вашите шансове да станете китайски жител са дребни. Според Централно разузнавателно управление на САЩ, натурализацията е допустима, само че е извънредно сложна. Изисква се дългогодишно престояване в страната, само че не е конкретизирано какъв брой.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР