Американско средно училище бе затворено до края на учебната година,

...
Американско средно училище бе затворено до края на учебната година,
Коментари Харесай

В САЩ затвориха училище заради радиоактивност

Американско приблизително учебно заведение бе затворено до края на образователната година, откакто управляващите откриха, че е нечисто с радиоактивни боклуци.
От локалните управляващи споделят, че посредством проучване на проба от въздуха към учебното заведение са били засечени обогатен уран и нептуний -237.
В Средно учебно заведение Занс Корнър в Пикетън, Охайо учат повече от 300 деца и има 25 индивида личен състав.
Ядрената централа наоколо е произвеждала уран за министерството на енергетиката до затварянето си през 2001 година
От локалното районно ръководство обявиха, че учебното заведение ще остане затворено до момента в който „ се дефинира източника, степента на замърсяване и евентуалното влияние върху публичното здраве и околна среда ”.
Според тяхното писмо обогатения уран и нептуния са „ замърсители, които провокират терзание ” в близката централа в Сийото.
Тя е създавала обогатен уран за министерството на енергетиката от 1954 година до 2001 година
„ След Студената война производството на оръжия, които съдържаха обогатен уран бе прекъснато и местата, където се произвеждаха минаха в частния бранш ”, написа в уеб страницата на министерството на енергетиката. „ През 2001 година обогатяването на уран в централата бе прекъснато ”, написа още в уеб страницата.
От Си Ен Ен оповестяват, че учени от университета в Северна Аризона за взели проби от въздуха, водата и почвата в този регион до момента в който управляващите са работили по основаването на оборудване за депониране на боклуци.
Докладът на учените, дружно с годишната оценка на министерството на енергетиката са убедили локалните управляващи да затворят учебното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР