Американско семейство откри съкровище край бреговете на Флорида на стойност

...
Американско семейство откри съкровище край бреговете на Флорида на стойност
Коментари Харесай

Откриха златно съкровище край Флорида

Американско семейство откри богатство край крайбрежията на Флорида на стойност 300 хиляди $.

Рик и Лиза Шмид, живеещи в град Санфорд, са запалени търсачи на съкровища. За откриването на последната им находка те са посветили цяла година. В търсенето на имането им помогнали техните деца.

Преди 11 година семейство Шмид разкрили сребърен поднос на стойност 25 хиляди $ на морското дъно.

 Кораби

Според законите на щата Флорида американското семейство и компанията, която финансирала експедицията, ще получат 80% от цената на откритието си. Останалите 20% принадлежат на страната, която ще усили сбирката си от музейни експонати.

Експертите настояват, че откритите златни декорации и монети са от 1715 година и принадлежали на испански галеон, завръщащ се от Куба.

Докато пътувал към Испания, корабът бил застигнат от стихия и потопен. Така 11-те тона злато се озовали на морското дъно.

Документални свидетелства и истории описват, че имало и други кораби с сходна орис. Смята се, че параходите превозвали съкровища на стойност 400 милиона $. Тези скъпоценности по този начин и не са доставени – множеството корабокрушения станали причина да се изгубят тонове злато и сребро.

 Мореплаватели

До момента са открити благосъстояния, оценени на 175 милиона $.

Предишната огромна находка бе направена предишния месец. От морското дъно бе извадено сребро на стойност 35 милиона $.

Откритието бе направено от американската компания " Одисей марин ", специализира в търсенето на съкровища. Компанията издирвала това благосъстояние от 2010 година, до момента в който най-после шансът им се усмихнал.

Според изпълнителния шеф на компанията - Грег Стем, изваждането на среброто било огромно предизвикателство и част от него се съхранявало в малко поделение с стеснен достъп.

Анализът на откритите полезности откри, че съкровището принадлежало на английски транспортен съд, потънал през 1941 година от торпедо, изстреляно от немска подводница.

Компанията " Одисей марин " ще получи 80% от цената на съкровището, а останалото ще отиде в английската хазна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР