Американско изследване установи, че недоспалите тийнейджъри са по-склонни към рисков

...
Американско изследване установи, че недоспалите тийнейджъри са по-склонни към рисков
Коментари Харесай

Проучване: Недоспиването води до рисков секс

Американско проучване откри, че недоспалите младежи са по-склонни към рисков секс и най-често загърбват защитните средства, написа в. "Метро ".
Известно е, че естественият сън при подрастващите би трябвало да е с дълготрайност сред 8 и 10 часа. Но когато спят по-малко, те стават по-импулсивни и по-лесно взимат неправилни решения. Тийнейджърите, които постоянно не си доспиват, са с два пъти по-голям риск от упражняване на секс без защитни средства.
Изследването било осъществено от корпорацията "Ранд " и обхванало 1850 младежи от Южна Калифорния. Техните привички и държание били проследени в интервала от 2013 до 2017 година. В началото на проучването участниците били на 16 години, а в края - на 19.
"Недоспиването води до рискови полови практики, разяснява Уенди Троксел, един от създателите на изследването. Подобно държание от своя страна крие доста рискове за здравето на подрастващите. Поради тази причина виновните фактори в образованието би трябвало да помислят за по-късното начало на образователните занятия в междинните учебни заведения! "
От проучването станало видно, че множеството младежите спят приблизително по 7,5 часа в денонощието, когато вървят на учебно заведение. Само 26 % от тях се радват на целесъобразните 8,5 часа сън. Учените не престават проучванията си върху недоспиването при юношите и рисковото им държание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР