Американско безпилотно устройство е свалено в международно въздушно пространство над

...
Американско безпилотно устройство е свалено в международно въздушно пространство над
Коментари Харесай

Свален дрон увеличи напрежението между САЩ и Иран

Американско безпилотно устройство е свалено в интернационално въздушно пространство над Ормузкия пролив, потвърдиха от Пентагона, откакто ирански медии оповестиха за това, съобщи Би Би Си. Съобщенията на Съединени американски щати и Ислямската република за случая обаче дават разнообразни сведения за мястото на случая, който се случва в миг на към момента възходящо напрежение сред Вашингтон и Техеран и проекти за усилване на американското наличие в района. В понеделник министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи проектите за разполагане на още 1000 бойци в района поради " враждебно държание " на иранските сили.

Медия на иранската Революционна армия разгласи сутринта, че това се е случило в иранското въздушно пространство, близо до град Кухмобарак, в южната част на страната. Първоначално американски представители отхвърлиха коментар и по-късно отхвърлиха американски дронове да са прелитали над Иран. Става дума за дрон MQ-4C Triton на американските военноморски сили.

" Свалянето на американски дрон бе ясно обръщение до Америка... границите ни са алената линия на Иран и ще реагираме на всяка експанзия... Иран не желае война с нито една страна, само че сме изцяло готови да го пазиме ", сподели по държавната телевизия на страната главнокомандващият на армията Хосеин Салами.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР