Американско безпилотно устройство е свалено в международно въздушно пространство над

...
Американско безпилотно устройство е свалено в международно въздушно пространство над
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха, че техен дрон е свален от Иран

Американско безпилотно устройство е свалено в интернационално въздушно пространство над Ормузкия пролив. Това оповестиха Съединените щати, откакто ирански медии оповестиха за дрона, съобщи Би Би Си.

Съобщенията на Съединени американски щати и ислямската република за случая обаче дават разнообразни сведения за мястото на случая, който се случва в миг на към момента възходящо напрежение сред Вашингтон и Техеран и проекти за усилване на американското наличие в района. В понеделник министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи проектите за разполагане на още 1000 бойци в района поради " враждебно държание " на иранските сили.

Медия на иранската Революционна армия разгласи сутринта, че това се е случило над иранско въздушно пространство, близо до град Кухмобарак в южната част на страната. Тогава американски представители първочално отхвърлиха коментар, само че по-късно отхвърлиха американски дронове да са прелитали над Иран.

Става дума за дрон MQ-4C Triton на американските военноморски сили.

Миналата седмица Съединени американски щати упрекнаха Иран, че стои зад нови офанзиви против танкери в Персийския залив, като даже демонстрираха доказателства за това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР