Американският заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес

...
Американският заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес
Коментари Харесай

Високопоставен US дипломат хвърли оставка! Причините са смайващи

Американският заместител държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл е подал оставка. Това заяви в. " Вашингтон пост ". 

Уес Мичъл, най-високопоставеният американски посланик, отговарящ за европейските въпроси, ще напусне Държавния департамент идващия месец. Това ще освободи основен пост в миг, когато европейските водачи слагат под въпрос уговорката на президента Тръмп към историческите съюзи, написа БГНЕС. 

Мичъл, който е на 41 година, изброява персонални и професионални аргументи в писмото за оставката си от 4 януари, подадено до държавния секретар Майк Помпео. Последният му ден като асистент държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси ще е на 15 февруари. 

„ Тъй като администрацията приключва втората си година на власт, аз усещам, че съм приключил това, което желаех да направя, заемайки тази позиция ”, написа Мичъл, имайки поради създаването на европейска тактика и подпомагането на прехода на Помпео в работата откакто Рекс Тилърсън беше уволнен през март. 

" При това състояние, аз имам вяра, че е пристигнало времето да прекарам повече време с младото си семейство, което претърпя доста дни без мен през последните няколко месеца ", декларира Мичъл. В изявление той сподели, че оставката му не е митинг против политиката на администрацията или на посоката на външната политика и похвали управлението и визията на Помпео. " Аз изцяло поддържам него, работата, която той прави, управителния екип тук ", сподели той. „ Но усещам, че съм приключил това, за което пристигнах. Децата ми имат по-голяма рекламация към моето време, в сравнение с обществото “.

През септември 2017 година Мичъл стана първият помощник-държавен секретар в администрацията на Тръмп, доказан от Сената, и ще бъде първият назначен от Тръмп, който напуща. Мичъл се причислява към високопоставени чиновници, напускащи администрацията на Тръмп при започване на третата му година в Белия дом. Мичъл идва в Държавния департамент от мозъчен концерн, на който той е съосновател, Център за разбор на европейската политика. 

Той преди малко разгласява книга, в която той и Якуб Григиел разкритикуваха външната политика на президента Барак Обама и упорстваха за „ възобновяване “ на съюзите. Григиел също се причислява към Държавния департамент, работи по европейски въпроси преди да напусне предходната година. 

По време на 16-те месеца в европейското направление на американската външна политика Мичъл следи връзките с 50 страни и значими блокове като Организацията на Северноатлантическия контракт и Европейския съюз. " Влизаме в епоха на конкуренция на огромните сили ", сподели той. " Западът, Съединени американски щати и нашите съдружници не са задоволително готови за този преход. " Мичъл няма друга работа, с изключение на да научи сина си да играе бейзбол и да заведе щерка си на първите ѝ уроци по балет. " Имам две огромни аргументи да направя това ", сподели той за оставката си. „ Едната се назовава Уесли. Другата се назовава Шарлот “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР