Американският заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес

...
Американският заместник държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес
Коментари Харесай

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

Американският заместител държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл е подал оставка. Това заяви вестник Washington Post, представен от БГНЕС.
Уес Мичъл, най-високопоставеният американски посланик, отговарящ за европейските въпроси, ще напусне Държавния департамент идващия месец. Това ще освободи основен пост в миг, когато европейските водачи слагат под въпрос уговорката на президента Тръмп към историческите съюзи.
Мичъл, който е на 41 година, изброява персонални и професионални аргументи в писмото за оставката си от 4 януари, подадено до държавния секретар Майк Помпео. Последният му ден като помощник-държавен секретар по европейските и евроазиатските въпроси ще е на 15 февруари.
„ Тъй като администрацията приключва втората си година на власт, аз усещам, че съм приключил това, което желаех да направя, заемайки тази позиция”, написа Мичъл, имайки поради създаването на европейска тактика и подпомагането на прехода на Помпео в работата откакто Рекс Тилърсън беше уволнен през март.
" При това състояние, аз имам вяра, че е пристигнало времето да прекарам повече време с младото си семейство, което претърпя доста дни без мен през последните няколко месеца ".
В изявление Мичъл сподели, че оставката му не е митинг против политиката на администрацията или на посоката на външната политика и похвали управлението и визията на Помпео. " Аз изцяло поддържам него, работата, която той прави, управителния екип тук ", сподели Мичъл. „ Но усещам, че съм приключил това, за което пристигнах. Децата ми имат по-голяма рекламация към моето време, в сравнение с обществото “.
През септември 2017 година Мичъл стана първият помощник-държавен секретар в администрацията на Тръмп, доказан от Сената, и ще бъде първият назначен от Тръмп, който напуща.
Мичъл се причислява към високопоставени чиновници, напускащи администрацията на Тръмп, при започване на третата му година в Белия дом. Мичъл идва в Държавния департамент от мозъчен концерн, на който той е съосновател. Това е Центърът за разбор на европейската политика. Експертът преди малко разгласява книга, в която той и Якуб Григиел разкритикуваха външната политика на президента Барак Обама и упорстваха за „ възобновяване “ на съюзите. Григиел също се причислява към Държавния департамент, като работи по европейски въпроси преди да напусне предходната година.
По време на 16-те месеца в европейското направление на американската външна политика Мичъл следи връзките с 50 страни и значими блокове като Организацията на Северноатлантическия контракт и Европейския съюз.

Wess Mitchell to resign from post in February | News https://t.co/7gP8N1dCjV pic.twitter.com/UBIRBwN9DS
— Web Voice™ (@webVOICEnews) 22 януари 2019 година
" Влизаме в епоха на конкуренция на огромните сили ", сподели Мичъл. По думите му Западът, Съединени американски щати и " нашите съдружници не са задоволително готови за този преход ".
Мичъл няма друга работа, с изключение на да научи сина си да играе бейзбол и да заведе щерка си на първите ѝ уроци по балет. " Имам две огромни аргументи да направя това ", сподели той за оставката си. „ Едната се назовава Уесли. Другата се назовава Шарлот “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР