Американският всекидневник Ню Йорк таймс коментира в редакционната си статия

...
Американският всекидневник Ню Йорк таймс коментира в редакционната си статия
Коментари Харесай

Ево Моралес си отиде, но проблемите на Боливия остават

Американският ежедневник " Ню Йорк таймс " разяснява в публицистичната си публикация в четвъртък политическата рецесия в Боливия след оставката и емигрирането на дългогодишния ляв президент Ево Моралес с красноречивото заглавие: " Моралес си отиде, само че проблемите на Боливия – не ".

Принудителното премахване на един определен водач по предписание е оттегляне от демокрацията, а като такова съдържа и детайл на риск. Но когато един водач прибягва до очевадна корист с властта и с институциите, поверени му от електората, както Моралес направи в Боливия, самият той се лишава от легитимност и насилственото му премахване постоянно остава единствена алтернатива. Това и направиха боливийците.

Остава вярата, че отивайки в заточение в Мексико, той ще си кротува и по този начин ще помогне на Боливия да възвърне ранената си народна власт, написа вестникът.

Това не значи, че рухването на Моралес е мотив за празнуване. При избирането му преди 14 години той стана първият водач от коренното население в една страна, следена до момента от дребен хайлайф от хора с европейско родословие.

Ево Моралес се радваше на огромна известност, ръководейки страната в интервал на стопански растеж и намаляващо неравноправие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР