Американският военен експерт Робърт Фарли заяви, че тежките атомни ракетни

...
Американският военен експерт Робърт Фарли заяви, че тежките атомни ракетни
Коментари Харесай

В САЩ назоваха най-смъртоносния руски военен кораб

Американският боен специалист Робърт Фарли съобщи, че тежките атомни ракетни крайцери от план 1144 не престават както и преди да са най-опасните кораби в света. Както оповестява The National Interest, от десетилетия корабите от този вид могат по едно и също време да вземат решение няколко задания по едно и също време, в това число унищожаването на групи самолетоносачи и битката против противников подводници.

Фарли отбелязва, че крайцерите " Петър Велики " и " Адмирал Нахимов " след модернизацията продължават да " заплашват американските кораби " във всяка точка в световните океани. В допълнение, американският експерт отбелязва, че превъоръжаването на корабите с модерни средства за защита и нападение значително ще разшири и без това вече " чудовищните " възможности на най-големите кораби, създадени по времето на Студената война.

Крайцерите от проект 1144 крейсери са въоръжени с противокорабни ракети " Гранит ", които в рамките на модернизация ще бъдат заменени от комплексите 3К22 със свръхзвукови ракети " Циркон ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР