Американският вицепрезидент Майк Пенс започна посещението си в Израел със

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс започна посещението си в Израел със
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ: Ерусалим е столицата на Израел

Американският вицепрезидент Майк Пенс стартира визитата си в Израел със среща с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, на който сподели, че за него е чест "да бъде в израелската столица Ерусалим ", съобщи Reuters.

Нетаняху благодари на Пенс за "историческото " решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел и похвали американско-израелския съюз, който по думите му "никога не е бил по-силен ".

Пенс беше посрещнат извънредно сърдечно в Израел, който приветства решението на Съединени американски щати предишния месец да признаят Ерусалим за израелска столица. Решението обаче разгневи палестинците, с които Пенс не възнамерява да се среща, а също по този начин разтревожи арабските съдружници на Съединени американски щати.





Пенс постави дясната ръка на сърцето си, когато почетен часовой го посрещна с американския народен химн. В церемонията се включиха пратеникът на Белия дом за Близкия изток Джейсън Грийнблат, американският дипломат в Израел Дейвид Фридман и израелският дипломат в Съединени американски щати Рон Дермер. Пенс за малко поговори с израелски бойци преди срещата с Нетаняху.

Преди да дойде в Израел, Пенс посети Египет и Йордания. По-късно той щe произнесе тирада пред Кнесета.



След оповестяването на решението за Ерусалим палестинският президент Махмуд Абас сподели, че няма да се среща със чиновници от държавното управление на Тръмп, и анулира планувана за средата на декември среща с Пенс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР