Американският вицепрезидент Майк Пенс се ваксинира срещу Ковид-19 и това

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс се ваксинира срещу Ковид-19 и това
Коментари Харесай

Майк Пенс се имунизира на живо по телевизията, Байдън ще го направи в понеделник

Американският вицепрезидент Майк Пенс се имунизира против Ковид-19 и това бе излъчено онлайн по малкия екран, с цел да бъдат уверени скептиците, които не имат вяра в сигурността на имунизацията. Заедно с него се имунизираха брачната половинка му Карен и основният здравен контрольор на Съединени американски щати Джероум Адамс.

Администрацията на президента Доналд Тръмп форсира одобряването на първите основани ваксини против ковид, с цел да може имунизациите да стартират по-рано, в сравнение с даже някои хора в администрацията смятаха за допустимо. Самата акция за бързо създаване на имунизацията шумно започва напролет с гала в Розовата градина на Белия дом.

Но пет дни след началото на най-голямата в историята на Съединени американски щати имунизационна акция, Тръмп не е провел никакви обществени събития, с цел да приветства началото й. Самият той не се е ваксинирал.

Наблюдатели означават, че Тръмп се е затворил в себе си след загубата на президентските избори през ноември и се е впуснал в безсмислена и напразна акция за оборване на резултата. Това държание на президента е любопитно, опонира на стила му, а и на ползите му сега, означи по този мотив Лорънс Гостин - професор по право от университета " Джорджтаун ", който се занимава с проучвания в областта на публичното здраве. Според Гостин Тръмп има съображение да се гордее, че е заложил на две ваксини, основани по най-модерни технологии, макар като цяло спорното му отношение към пандемията в Съединени американски щати.

Пенс обаче зае централно място в акцията през цялото време. Той първо посети фармацевтичен цех, където се създава имунизацията, а през днешния ден се имунизира по малкия екран.

Показното събитие се състоя в така наречен остаряла постройка на изпълнителната власт, където е бил офисът ни президентите преди построяването на Белия дом. За слагането на инжекциите бяха пристигнали трима медици от Националния боен медицински център " Уолтър Рийд " край Вашингтон, където наскоро президентът Тръмп бе лекуван от Ковид-19.

 Снимка: БТА/АП

Лидерите на двете камари на Конгреса - демократката Нанси Пелоси и републиканецът Мич Макконъл, обявиха, че ще се имунизират в околните дни, а новоизбраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще одобри първата доза от имунизацията идната седмица.

Байдън и брачната половинка му Джил ще бъдат обществено имунизирани в щата Делауер, " с цел да изпратят ясно обръщение към обществеността, че това е безвредно ". Избраната за вицепрезидент Камала Харис и нейният брачен партньор Дъг Емхоф ще се имунизират след Коледа.

Пентагонът утвърди съвсем 50 висши цивилни и военни чиновници, които да бъдат имунизирани в идните седмици, с цел да покажат, че имунизациите са безвредни и ефикасни.

Белият дом съобщи, че президентът Доналд Тръмп, който беше признат в болница с КОВИД-19 през октомври, може да се имунизира, когато неговите лекари преценяват, че това е належащо.

 Снимка: БТА/АП

Американската организация по храните и медикаментите пък даде утвърждение за потребление на имунизацията на компанията " Модерна " против КОВИД-19. Това е втората ваксина против КОВИД-19, получила позволение за потребление в Съединени американски щати, откакто по-рано беше утвърдена имунизацията на фирмите " Пфайзер " и " Бионтех ", предадоха международните организации.

" С съществуването към този момент на две ваксини за попречване на КОВИД-19 Агенцията по храните и медикаментите прави още една значима стъпка в битката с тази международна пандемия, която предизвиква голям брой хоспитализации и смъртни случаи в Съединени американски щати всеки ден ", сподели ръководителят на организацията Стивън Хан.

Одобрението беше обещано, откакто комисия от външни специалисти гласоподава в поддръжка на това имунизацията на " Модерна " да бъде употребена за хора на възраст от 18 години нагоре.

Компанията работи с американското държавно управление за доставянето на 5,9 милиона дози от имунизацията още този уикенд.

" Модерна " се е договорила със Съединени американски щати да достави 20 милиона дози тази година и общо 200 милиона до края на юни 2021 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР