Американският вицепрезидент Майк Пенс обясни в Сингапур, че няма място

...
Американският вицепрезидент Майк Пенс обясни в Сингапур, че няма място
Коментари Харесай

Майк Пенс: Империя и агресия нямат място в индо-тихоокеанския регион

Американският вицепрезидент Майк Пенс изясни в Сингапур, че няма място за " империя и експанзия " в индо-тихоокеанския район, коментар, който може да бъде необятно интерпретиран като позоваване на възхода на Китай, оповестява " Ройтерс ".

Пенс не загатва Китай в изказванията си за откриването на среща на върха, само че акцентира, че дребните и огромните страни би трябвало да имат опция да просперират в Индо-Тихия океан.

" Подобно на вас, ние се стремим към Индо-Тихия океан, в който всички нации, огромни и дребни, могат да просперират и да процъфтяват - сигурни в суверенитета си, уверени в нашите полезности и да станат по-силни дружно. Всички сме съгласни, че империя и експанзията нямат място в Индо-Тихия океан ", изясни Пенс.

Той сподели, че Вашингтон е подхванал дейности за разпространение на тази визия, в това число стъпки за стимулиране на частните вложения в инфраструктурата и блян към търговия, която е " свободна, обективна и реципрочна ".

Вицепрезидентът на Съединени американски щати посочи също по този начин " акцията за напън " на Съединени американски щати във връзка с Северна Корея и своят " ангажимент за поддържане на свободата на моретата и небесата ", както и решимостта да подсигурява, че страните от Югоизточна Азия са сигурни в суверенните си граници, на сушата, в моретата и в цифровия свят.

Коментарите на Пенс следват негова тирада през октомври, в който той означи по-твърд метод от Вашингтон към Пекин, обвинявайки Китай в " злонамерени " старания да подкопаят президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и безразсъдни военни дейности в Южнокитайско море.

В отговор, представител на външното министерство на Китай упрекна Пенс, че е отправил " безпочвени обвинявания ". " Призоваваме Съединени американски щати да поправят неправилния си метод и да прекратят безпочвените обвинявания и клюки по адрес на Китай, защото вредят на ползите на Китай и на китайско-американските връзки ", изясни при започване на октомври китайският представител.

Съединените щати организираха поредност от учения за " независимост на корабоплаването " в оспорваното южнокитайско море. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР