Американският вестник Washington Post съобщи, че с посредничеството на Катар

...
Американският вестник Washington Post съобщи, че с посредничеството на Катар
Коментари Харесай

Washington Post: Русия се съгласи да върне четири депортирани деца в Украйна

Американският вестник Washington Post заяви, че с посредничеството на Катар са извършени договаряния за връщането на четири деца на възраст от 2 до 17 години . Две от тях към този момент са се прибрали при околните си, чака се скоро и другите две да се върнат.

" Ние приветстваме днешните позитивни вести за събирането на децата със фамилиите им в Украйна с помощта на посредническите старания на Катар ", цитира WP думите на държавния министър за интернационалното съдействие на Катар Лолва Ал-Катер.

В понеделник президентският комисар по правата на детето в Русия Мария Львова-Белова сподели, че сега в Русия, взаимно с Международния комитет на Червения кръст, се обработват 32 претенции за връщане на украински деца в родината им.

Тя твърди, че " няма десетки, още по-малко стотици хиляди деца, депортирани и арестувани в Русия ".

" След месец или два нормално е допустимо да се реализира единодушие по всички въпроси. Като част от взаимоотношението с украинската страна руско-латвийската и руско-естонската граница най-често се употребяват за събиране на фамилиите ", сподели Лвова-Белова.

Според нея към днешна дата с присъединяване на службата на омбудсмана 35 деца от 24 фамилии са се събрали с роднините си в Украйна и в други страни .

На 17 март тази година Международният углавен съд в Хага по обвинявания в нелегално депортиране и прекачване на деца от окупираните територии на Украйна в Русия.
 С многоетапен механизъм Украйна връща депортирани деца
С многоетапен механизъм Украйна връща депортирани деца

Киев има данни за 386 украинчета, осиновени в Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР