Американският вестник Wall Street Journal пише, че военните лидери на

...
Американският вестник Wall Street Journal пише, че военните лидери на
Коментари Харесай

WSJ: Израелските военачалници си нямат доверие и това може да има последици за целия регион

Американският вестник Wall Street Journal написа, че военните водачи на Израел - министър председателят Бенямин Нетаняху, министърът на защитата Йоав Галант и министър Бени Ганц - " не си имат вяра ".
Изданието показва, че дългогодишните недоволства и различия по отношение на най-хубавите способи за битка с Хамас са довели до " обтегнати връзки сред лицата, вземащи решения по време на войната в Израел ".
Вестникът също по този начин изяснява, че тримата ръководители не са съгласни по отношение на най-важните решения, които би трябвало да вземат, които се отнасят до " по какъв начин да стартират решителна военна акция, да освободят заложниците в Газа и да ръководят Ивицата след войната ".
Сега те също би трябвало да вземат едно от най-големите решения, пред които страната в миналото е била изправена: по какъв начин да отговорят на първата директна офанзива на Иран против израелска територия. Тяхната битка за власт може да има решаващо въздействие: Превръща ли се спорът в Газа в по-голяма районна битка с Иран, която ще преконфигурира геополитическия ред в Близкия изток и ще оформи връзките на Израел със Съединени американски щати за десетилетия?
„ Липсата на доверие сред тези трима души е толкоз ясна и толкоз значима “, сподели Гиора Ейланд, някогашен израелски военачалник и консултант по националната сигурност.
Нетаняху, най-дълго управлявалият министър-председател на нацията, от ден на ден се пробва да управлява самичък войната в Газа, до момента в който Галант и Ганц са необятно считани за опитващи се да отстранят Нетаняху от вземането на решения.
Тримата членове на военния кабинет се срещат всеки ден след нападението от Иран в събота, като дават обещание отговор, само че оставят неразбираеми времето, обсега и местата, които да бъдат ударени. Те са изправени пред предизвикателство при създаването на отговор, който балансира задачите им за въздържане на Иран, отбягване на районна война и не отчуждаване на Съединени американски щати и арабските страни, участващи в отблъскването на иранската офанзива, отбелязва Wall Street Journal, че президентът Байдън е призовал израелците проявявайте нерешителност във всеки отговор и изключва американска интервенция в израелска офанзива на иранска земя.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР