Американският вестник The New York Times в последния си анализ

...
Американският вестник The New York Times в последния си анализ
Коментари Харесай

NYT: Руската армия е променила значително тактиката си в боевете в Донбас

Американският вестник The New York Times в последния си разбор на обстановката по фронтовете на Украйна написа, че съветската войска е трансформирала доста тактиката си в боевете в Донбас .

В предишното съветските сили се опитваха първо да обкръжат града, оставяйки Украйна да реши дали да изразходва скъпи запаси за отбраната му. Руските военни в това време обстрелваха набелязания град със седмици наред , преди да стартират сухопътна атака.

Новата тактика на Русия наподобява е да смаже украинската защита с огромния брой лични бойци, които се пробват всеобщо да щурмуват града, постоянно без поддръжката на бронирани транспортни средства.

Сега съветските военни работят " фронтално " - посредством привличане на огромен брой мобилизирани и наемници , написа изданието и показва като образец.

И мобилизираните и наемниците са по-лошо подготвени от постоянните войски , само че за сметка на това от тях има доста, до момента в който Украйна губи добре подготвени военни в борбите за града , което може да повлияе на бъдещата й атака.

В същото време Украйна също промени тактиката, написа вестникът. Упоритата борба за Бахмут допуска, че и е подготвена да понесе загуби с вярата да изчерпи още повече силите на врага.

Разполагането на съветски стандартни сили на фронтовата линия при Бахмут бележи кулминационната точка на настъплението на групата " Вагнер " и резервира самодейността за съветските военни елементи към града,   Институтът за проучване на войната (ISW).

В разбора се отбелязва, че оценката от 27 януари, че кулминационната точка на борбата за Бахмут е минала, е била неточна .

Командирът на украинско поделение, настоящо в Бахмут, Денис Ярославски удостовери, че " суперквалифицирани " съветски стандартни военни елементи в този момент укрепват щурмовите подразделения на частните военни компании (ЧВК) на Група " Вагнер " в продължаващите старания за обграждане на Бахмут. По това оценката на ISW се разграничава от разбора на The New York Times.

Друг украински фронтови пълководец на Бахмут, Владимир Назаренко, също удостовери наблюденията на ISW, че съветското военно командване е заело съветски въздушно-десантни войски .
 Украйна не трябвало да пази Бахмут непременно
Украйна не трябвало да пази Бахмут непременно

Фокусът върху Бахмут пречи на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР