Американският в. Ню Йорк таймс помества днес в онлайн изданието

...
Американският в. Ню Йорк таймс помества днес в онлайн изданието
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс пише Как отравяне в България разкри руски убийци в Европа

Американският в. " Ню Йорк таймс " помества през днешния ден в онлайн изданието си просторен материал на Майкъл Шуирц, озаглавен " Как отравяне в България разкри съветски убийци в Европа ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Години наред членовете на скришен екип, Част 29155, са работили без шефовете на западните служби за сигурност ни минимум да си дават сметка за техните интервенции. Само че нападението против търговеца на оръжия в София Емилиян Гебрев става причина те да бъдат разкрити, написа Шуирц.

Русият палач е употребявал името Сергей Федотов и се промъкнал в България неусетно, настанявайки се в хотел в София, покрай офиса на локалния производител на оръжие, който е продавал боеприпаси на Украйна.

Според създателя същият човек е ръководел екип от трима мъже.

Следа няколко дни мъж съумял да проникне в затворения гараж на оръжейния търговец и да намаже с отрова ръчката на вратата му, а по-късно да изчезне, оставяйки единствено размазани изображения, запечатани от камерата за наблюдаване.

Малко по-късно Емилиян Гебрев се среща с търговски сътрудници в ресторант, където стартира да халюцинира и да повръща, продължава описа си създателят на " Най Йорк таймс ".-->

Заради отравянето Гебрев, който в този момент е на 65 години, остава в болничното заведение един месец. Синът му е токсичен, като и различен почитан чиновник на компанията. Убийците отравят Гебрев и сина му още веднъж в лятната им къща на Черно море. И двама оцеляват, въпреки че бизнесът на Гебрев към момента не се е възстановил изцяло.

Опитите за ликвидиране от 2015 година са невероятни освен поради наглостта и упорството им, само че и заради обстоятелството, че ръководителите на силите за сигурност и на разузнаването на Запад не са забелязали всичко това през цялото време. Българските прокурори разгледаха случая, не откриха никакво доказателство и прекратиха делото, написа " Ню Йорк таймс ".

Сега шефове на западни служби за сигурност и на разузнаването настояват, че случаите на отравяния в България са били доста значима нишка, разрешила да бъде разкрита акция на Кремъл и необятно разклонената му мрежа от разследващи сътрудници, чиято цел е да бъдат премахвани враговете на Русия в чужбина и да бъде дестабилизиран Западът.

По-нататък в публикацията си Майкъл Шуирц се стопира по-подробно на самата Част 29155, на проблема с Гебреви, визира случая " Скрипал " и глобите на западните сили против Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР