Американският университет в България ще изисква зелен сертификат за COVID-19

...
Американският университет в България ще изисква зелен сертификат за COVID-19
Коментари Харесай

Зеленият сертификат задължителен за присъствено обучение в Американския университет |

Американският университет в България ще изисква зелен документ за COVID-19 от студентите си, с цел да могат да учат присъствено и да живеят в общежитията на образователното заведение. Изискването влиза в действие от идващия (пролетен) учебен срок.

Останалите са свободни да обитават отвън кампуса, както и да се включват в занятията синхронно онлайн – съгласно персоналното си предпочитание.

По своята идея университетът слага в центъра точно студентите и тяхното пълноценно прекарване. Затова във време на пандемични ограничавания търси метод да остане място за споделен и пълностоен студентски живот. И в тези старания се доверява на достиженията на науката и на научния консенсус, пишат оттова.

„ Въвеждането на условието за зелен документ сега е единственият вероятен метод за осъществяване на присъствени занятия. И до момента в който след последните разпореждания множеството университети в България взеха решение да преминат напълно онлайн, АУБ се пробва да откри метод и да накара системата на зеления документ да проработи в интерес на студентите ни. През годините АУБ се утвърди като водач на прогресивната мисъл в България. Сега е моментът да действаме отговорно, да проправим пътя напред и да станем модел за останалата част от страната “, споделя доктор Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Очаква се над 50% % от студентите да изберат присъственото образование и да показват зелен документ. Това се отнася и за към 90% % от преподавателите на цялостен щат в АУБ. В същото време университетът зачита правото на свободен избор и предпочелите онлайн формат на образование могат да се възползват от потвърдилата качеството си електронна платформа на висшето учебно заведение и да вземат участие синхронно в часовете.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР