Американският университет в България предприе сериозни мерки за ограничаване и

...
Американският университет в България предприе сериозни мерки за ограничаване и
Коментари Харесай

Дистанционно обучение за студентите на Американския университет заради COVID-19

Американският университет в България предприе съществени ограничения за ограничение и недопускане на случаи със заразяване с ковид. В университетът се образоват стотици студенти от над 42 страни по света. От началото на седмицата до 23 март образованието ще се прави отдалечено. Преподавателите ще провеждат онлайн часовете си, като четат лекции и организират тестови извършения. Публичните събития в университета са анулирани, а кафенетата и ресторантът на университета ще обслужват единствено тези, които сега се намират в кампуса.

По-голямата част от задграничните студенти, които се образоват в Американския университет са се върнали в Благоевград. Ръководството е издало рекомендации, в които се показва студентите да не излизат отвън територията на кампуса, а тези, които са от България да останат по родните си места.

Д-р Венцислав Даскалов: За всички студенти, които се намират в региона на кампуса, ние сме планували всекидневно премерване на температурата, във всички общежития има обезпечени отдалечени термометри. Всяка температура отвън отколненията от нормата, с нараснала температура ми се рапортува. За благополучие до момента нямаме подобен случай.

В Кампуса са обезпечени спомагателни дезинфектанти и са дадени указания за съблюдаване на изрядна хигиена.

Д-р Венцислав Даскалов: Отворихме гореща линия за въпроси и отговори, реализираме съвсем ежедневна информация и разпространяваме до всички студенти с настоящата конюнктура.

Докато тече аварийния проект на образование, административните офиси на висшето учебно заведение остават отворени, като са засилени хигиеничните ограничения в тях.

Тодор Тодоров, действен шеф на АУБ: Във всички здания снабдили сме се с още по-добри материали за разчистване и хигиена. Още по-често почистват нашите колежки всички контактни повърхности- асансьори, ботониери, перила, маси по трапезария, по нашите кафенета. Така че наясно сме с пандемията и вземаме ограничения ревантивно., още преди да доближи до границите на Република България.

Служителите на университета са разполагаем за всички зародили въпроси от страна на студенти и преподаватели.

Тодор Тодоров, действен шеф на АУБ: Те могат да употребяват нашите здания, употребяват своите кабинети, употребяват библиотеката при този по-висок режим на хигиенична сигурност. Но сътрудници в администрацията са посъветвани също тези от тях, които имат опция и които могат да го договорят със своя директен административен началник, също имат тази опция да работят от в къщи, ползвайки всичкия този инструментаруим и интернет връзките, с цел да не престават да си извършват отговорностите.

До края на седмицата, в насилствена почивка е и Югозападния университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР