Американският университет Джон Хопкинс“ насърчава семействата по целия свят да

...
Американският университет Джон Хопкинс“ насърчава семействата по целия свят да
Коментари Харесай

Хем забавно, хем екологично: Как да занимавате децата по време на карантина

Американският университет „ Джон Хопкинс “ предизвиква фамилиите по целия свят да покачат информираността на децата за пластичното замърсяване с пет занимателни действия, до момента в който мнозина са в самоизолация по време на световната пандемия от ковид.

Тъй като доста страни затвориха учебните заведения, с цел да попречат на разпространяването на вируса , Съединени американски щати приканиха хората да покачат осведомеността на децата си за замърсяването с пластмаса, на фона на световното произвеждане, което ще доближи 1 милиард тона годишно до 2050 година



С предизвестието, че 8 милиона тона пластмасови боклуци навлизат в океаните всяка година, в изказването се споделя: " Има доста способи, посредством които можете да осведомите децата вкъщи за пластмасовото замърсяване и неговите въздействия. "

Университетът предлага на родителите да създадат музикален инструмент от пластмасов отпадък ; да разчистят и сортират дружно с тях наличието в шкафовете по материалите, от което е направено.

Също да се вкара Ден без пластмаса ; да създадат лодка от пластмасови боклуци и да проведат фешън ревю с облекла, направени от отпадък.

Замърсяването с пластмаса продължава да съставлява сериозен риск за здравето на хората и околната среда, защото предизвиква гибелта на стотици хиляди морски типове и в същото време заплашва здравето на хората заради отрови, които влизат в хранителната верига от пластмасите.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР