Американският Център за контрол и превенция на заболяванията днес съобщи,

...
Американският Център за контрол и превенция на заболяванията днес съобщи,
Коментари Харесай

В САЩ беше регистриран вторият случай на заразен с новия коронавирус от Китай

Американският Център за надзор и предварителна защита на болесттите през днешния ден заяви, че пасажер от китайския град Ухан, е бил диагностициран в Чикаго с новия ковид, съобщи Ройтерс.

Центърът съобщи, че изследва 63 пациенти, от които до момента за двама е било доказано, че са носители на болестта, а 11 са се оказали здрави.

Непалски студент, върнал се от Китай, беше диагностициран с новия ковид, заяви през днешния ден локален чиновник в Катманду, представен от Ройтерс. Това е първият регистриран случай на болен от тази болест в Непал.

"Един пациент бе диагностициран с ковид. Той е непалски студент, учащ се в Китай ", сподели представителят на непалското здравно министерство Махендра Срестха.

Учен: Новият ковид може да бъде открит в границите на 3-5 часа

Студентът се върнал вкъщи си за празниците от град Ухан, се споделя в изказване на министерството. Той е подложен под карантина, а контактувалите с него се изследват.

Китайската банка за развиване отпусна 2 милиарда юана (290 млн. долара) незабавен заем на град Ухан в помощ на предварителната защита против вируса и за лекуването му, оповестиха през днешния ден локалните управляващи.

Ухан е градът, от който стартира разпространяването на вируса, лишил живота на към този момент минимум 26 души, множеството от които поданици на града. Броят на инфектираните с новия ковид в Китай доближи 900 души, като в Пекин те са към този момент 36 души, оповестиха локалните управляващи, представени от ТАСС.

В Ухан военните лекари ще оказват помощ на цивилните медицински експерти за справяне с вируса, заяви през днешния ден в. "Саут Чайна морнинг пост ", като се базира на китайската държавна телевизия. Съответното предписание е било издадено от централното военно командване на Китай. Четирийсет чиновници на военната болница в Ухан към този момент са почнали работа в реанимацията на локалната белодробна болница, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР