Американският телевизионен канал Си Ен Ен уволни своя сътрудник и

...
Американският телевизионен канал Си Ен Ен уволни своя сътрудник и
Коментари Харесай

Уволниха анализатор на Си Ен Ен след реч за Израел и Палестина

Американският ефирен канал Си Ен Ен уволни своя помощник и анализатор Марк Ламонт Хил поради тирада за Израел и Палестина, която университетският професор изнесъл в Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес.

Говорител на Си Ен Ен удостовери през днешния ден, че договорът на Хил е преустановен. Той не уточни причина, само че съгласно АП решението за уволнението му е взето поради несъгласие против негова тирада в сряда от Лига против поругаването (АДЛ) и от други организации. В речта си Хил, който е професор в университета " Темпъл " във Филаделфия, прикани за протест на Израел и за " свободна Палестина от реката до морето ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според АДЛ фразата " от реката до морето " е завоалиран апел за заличаване на Израел. Смята се, че тази фраза се свързва с ислямисткото придвижване Хамас.

Хил отвърна в Туитър, че въпросната фраза " не е апел за заличаване " на каквото и да било или на който и да било. Той уточни, че поддържа свободата и самоопределението на Палестина, а не антисемитизма и е мощно сериозен към политиката и дейностите на Израел.

Хил приказва пред Организация на обединените нации по случай Международния ден за взаимност с палестинския народ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР