Американският телевизионен канал NBC News съобщи, че американското правителство е

...
Американският телевизионен канал NBC News съобщи, че американското правителство е
Коментари Харесай

В САЩ са планирали убийството на Сюлеймани поне от 7 месеца

Американският ефирен канал NBC News заяви, че американското държавно управление е възнамерявало убийството на иранския командващ военачалник Касем Сюлеймани цели седем месеца.
На концепцията за убийството на командира на елитните сили на Иранския революционен гвардейски корпус, с която САЩ не се борят публично, е настоял Джон Болтън, когато той беше консултант по националната сигурност на Съединени американски щати.
А преди този момент, даже по време на полемиките през 2017 година, предходният консултант на Тръмп по национална сигурност Хърбърт Макмастър е предложил убийството на Сюлеймани като една от опциите за акцията на САЩ за оптимален напън върху Иран.
След като Иран унищожи американския дрон през юни 2019 година Болтън прикани Тръмп да отмъсти на Иран с убийството на генерала. Тази алтернатива беше подкрепена от държавния секретар Майк Помпео, обявиха чиновници пред NBC News.
Тогава Тръмп упорства, че ще даде преимуществото на интервенцията единствено в случай че Иран прекрачи алената й линия. Американското разузнаване деликатно следи придвижванията на Сюлеймани в продължение на доста години.
Когато Тръмп встъпи в служба, Помпео, който беше първият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ на Тръмп, прикани президента да намерения за по-агресивен метод към Сюлеймани и предава нови разследващи данни за „ доста съществени закани “.
Разбира се, никой не може да удостовери, че показаните данни са отговаряли на истината или са били изфабрикувани, с цел да се употребяват като претекст и опрощение за осъществяване на убийството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР