Американският телевизионен канал FOX 10 Phoenix представи премиера Бойко Борисов

...
Американският телевизионен канал FOX 10 Phoenix представи премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Нелепа издънка на US телевизия при отразяването на срещата на Борисов с Тръмп

Американският ефирен канал FOX 10 Phoenix показа премиера Бойко Борисов като министър председател на Белгия при срещата му с Доналд Тръмп, написа bg-voice.com.

Водещите американски издания като „ Ню Йорк таймс “ и „ Вашингтон пост “ също отразиха визитата. Те подчертават, че почитан представител на американската администрация, уведомил публицистите за резултата от визитата, е споделил, че Съединени американски щати са заинтригувани от експорт на полутечен природен газ за България и други страни от района.



Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп и българският водач са обсъждали енергетиката и НАТО. България, която беше непосредствен съдружник на Москва през Студената война, по-късно се причисли към НАТО и към Европейски Съюз, само че продължава да разчита на Русия за енергийните си доставки, показва организацията.

По време на срещата с Тръмп е било маркирано неотдавнашното закупуване от България на самолетите F-16. Тръмп е похвалил и решението на България да усили разноските за защита и да работи с други съдружници от НАТО, с цел да реализира целевите разноски за защита до 2024 година

Визитата на българския министър председател Бойко Борисов в Съединени американски щати и срещата му с американския президент Доналд Тръмп намира отзив в доста международни организации.

Администрацията на Тръмп има желание да прати механически специалисти в страната, с цел да работят с техните български сътрудници, с цел да намерят способи за по-нататъшно съдействие по енергийни планове, включително и нуклеарни, показва още организацията.

АП напомня, че срещата на Тръмп с българския министър председател се вписва в серия от срещи на Тръмп с водачи на страни от Източна и Централна Европа, като Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия и Румъния.

Съединени американски щати и България се договориха да укрепват стратегическото си партньорство, показват международните организации. Двете страни се договориха да развиват съдействието в областта на отбранителната индустрия.

САЩ и България ще разработят „ пътна карта “ за противопоставяне против заканите за сигурността в Черноморския район, означават международни медии, като се базират на общо изказване на премиера Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Вашингтон и София възнамеряват подсилване на съдействието си в енергетиката “. Съединени американски щати са се съгласили, че България би трябвало да има газов хъб, отбелязва международни медии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР