Американският телекомуникационен оператор AT&T Inc. ще закупи оборудване от шведската

...
Американският телекомуникационен оператор AT&T Inc. ще закупи оборудване от шведската
Коментари Харесай

Ericsson спечели договор за 14 милиарда долара с AT&T. Nokia губи

Американският телекомуникационен оператор AT&T Inc. ще закупи съоръжение от шведската Ericsson на стойност към 14 милиарда $ за пет години, с цел да създаде отворена мрежа за радио достъп (Open RAN) в Съединените щати.

Петгодишната договорка за 14 милиарда $ ще усили каузи на Ericsson в един от най-големите телекомуникационни играчи в света и ще подкопае наличието на съперника Nokia на северноамериканския пазар.

Както се показва в взаимно прессъобщение на двете компании, до 2026 година към 70% от мобилния трафик на AT&T ще минава през Open RAN платформи, написа Reuters.

Акциите на Ericsson нарастнаха с 5,9% по време на търговията във вторник, до момента в който на съперника им Nokia падна с 8,8%.

Nokia чака, че вследствие на това съглашение делът на приходите, които получава от контракти с AT&T в общите доходи, ще намалее през идващите две до три години. Договорите с AT&T съставляват 5-8% от общите продажби на мобилно мрежово съоръжение на Nokia тази година.

По-рано оповестените ограничения за икономисване на разноски отчасти ще компенсират негативното влияние от решението на AT&T, се споделя в изказване на Nokia.

Финландската компания чака сегментът на мобилното мрежово съоръжение да остане печеливш, само че в този момент ще забави постигането на задачата си за двуцифрен действен марж с до две години.

ORAN, или отворена мрежа за радио достъп, дава обещание огромни съкращения на разноските за телекомуникационните оператори, защото употребява основан на облак програмен продукт и съоръжение от доста снабдители, вместо да разчита на лично съоръжение, доставено от компании като Nokia, Ericsson и Huawei (HWT.UL), които го създават, само че не работят един с различен.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР