Aмериканският технологичен концерн Facebook обяви в понеделник, че ще открие

...
Aмериканският технологичен концерн Facebook обяви в понеделник, че ще открие
Коментари Харесай

Facebook открива 3 центъра за дигитално обучение в Европа

Aмериканският софтуерен тръст Фейсбук разгласи в понеделник, че ще открие три нови центъра в Европа, с цел да образова хора на цифрови умения. Компанията се ангажира да образова един милион души през идващите две години като част от опита си да покаже своя принос към Европейски Съюз.
Американската компания, която е изправена пред регулаторен напън в Европа по въпроси, вариращи от неприкосновеността на персоналния живот до антитръстовото законодателство, съобщи, че ще отвори три "центъра за умения за общността " в Испания, Полша и Италия, както и че ще влага 10 млн. евро във френския си Изследователски център за изкуствен интелект.
„ Хората се тормозят, че изостават в цифровата гражданска война, по тази причина желаеме да се уверим, че влагаме в цифровите умения, с цел да ги снабдим с уменията, от които се нуждаят, с цел да вземат участие пълноценно в цифровата стопанска система ", споделя Шерил Сандберг, основен действен шеф на Фейсбук, представена от Ройтерс.
Обществените центрове ще оферират образование по цифрови умения, медийна просветеност и онлайн сигурност за групи с стеснен достъп до технологии, в това число възрастни хора, младежи и бежанци.
Фейсбук също се ангажира да образова един милион души и притежатели на бизнес до 2020 година
„ Искаме да се уверим, че хората виждат, че влагаме на локално равнище, влагаме в технологии, влагаме в хора ", споделя Сандберг.
Ходът на Фейсбук се случва на фона на разискванията в Европейски Съюз на оферти за повишение на данъчната тежест за мултинационалните компании след напън от страна на огромни страни, които упрекват компании като Amazon, Гугъл, Apple и Фейсбук, че свиват налозите си i пренасочват облагите си от Европейски Съюз към страни с ниски данъчни такси, като Люксембург и Ирландия.
По-малките страни от Европейски Съюз, като Люксембург или Малта, настояват, че сходен ход на Европейски Съюз в региона на корпоративната данъчна промяна ще навреди на стопанските системи и ще благоприятства съперниците.
Държавите от Европейския съюз може да са изгубили доходи от Гугъл и Фейсбук в размер на 5,4 милиарда евро сред 2013 и 2015 година, сочи отчет на Европейската комисия от предходната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР