Американският технологичен концерн Apple Inc. се извини за сериозния бъг

Американският технологичен концерн Apple Inc. се извини за сериозния бъг ...

Apple се извини за проблема с FaceTime.


Американският технологичен концерн Apple Inc. се извини за сериозния бъг с FaceTime, който позволи на други хора да бъдат чути, дори и да не са отговорили на FaceTime повикването. Актуализация на софтуера би трябвало да отстрани проблема през тази седмица.

"Искрено се извиняваме на нашите клиенти, които са засегнати от този проблем със сигурността", се казва в изявление на Apple, публикувано в няколко медии. „Оценяваме търпението на всички, докогато приключваме този процес".Още по тематаПотребители откриха бъг, позволяващ подслушване през FaceTime

Базираната в Калифорния компанията се опита да смекчи проблема в понеделник чрез дистанционно деактивиране на груповите повиквания във FaceTime, но възнамерява да пусне актуализацията на софтуера, за да работи приложението отново без бъг. Apple заяви, че тази актуализация ще бъде достъпна през тази седмица.

Компанията също така благодари на семейството на 14-годишен младеж, който е открил грешката и я направил публична. Според съобщения в медиите технологичната компания първоначално не е отговорила на съобщението на семейството.

И Apple отново обеща да подобри процеса, чрез който могат да бъдат докладвани грешки в продуктите ѝ.

Бъгът е сериозен проблем за Apple, която направи от поверителността и сигурността ключови теми за своите устройства. По-рано през тази седмица Apple временно извади важни инструменти за разработчици на приложения от Google и Facebook, след като реши, че двете компании са нарушили правилата при наблюдението на уеб трафика на потребителите.

В епоха, когато технологичните компании са подложени на все по-голям контрол заради нарушенията на неприкосновеността на личния живот, представители на властите в Ню Йорк се възползват от разкриването на Apple и заявяват, че ще разследват провала на компанията да предупреди потребителите за бъга и нейната бавна реакция.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук редовно критикува интернет компаниите за проследяването на цифровите дейности на хората с рекламни цели. И все пак Apple отнема милиарди долари от реклама всяка година от бизнеса с търсене на Google, който се основава на използването на лични данни за реклама.

В продължение на години Apple позволява на външни разработчици на приложения да имат достъп, да съхраняват, да споделят и да продават данни за контакти на потребителите, често без съгласието на тези хора. През миналата година Apple тихо затвори тази вратичка.

Груповите повиквания във FaceTime бяха ключова характеристика на актуализацията на iOS 12 от миналата есен, която бе пусната с най-новите модели iPhone и iPad.

Източник: investor.bg