Американският технологичен концерн Amazon планира да наеме още 100 000

...
Американският технологичен концерн Amazon планира да наеме още 100 000
Коментари Харесай

Нови 100 000 служители наема Amazon в САЩ заради увеличението на онлайн доставките

Американският софтуерен тръст Amazon възнамерява да наеме още 100 000 чиновници в Съединени американски щати, откакто милиони хора избират да употребяват онлайн доставки, тъй като доста клиенти към този момент не желаят или не могат да напущат дома си заради световната коронавирусна пандемия, предава Българска телеграфна агенция.

Още на 2 март компанията предизвести клиентите си, че поръчките се забавят, защото търсенето надвишава потенциала за доставка, а техническа неточност в неделя в допълнение забави поръчките от Whole Foods Markets и други услуги на Amazon. Сега би трябвало да бъдат наети 100 000 нови чиновници, които да отговорят на търсенето.

Amazon счита да наеме новите чиновници, с цел да зареди разпръснатата си машина за електронна търговия и покачва заплащането на всички чиновници в центрове за осъществяване, превоз, магазини и доставки в Съединени американски щати и Канада с 2 $ на час до април. Във Англия тя ще нарасне с 2 паунда (2,45 долара) на час и почти 2 евро (2,24 долара) на час в доста страни от Европейски Съюз, съгласно компанията. Сега Amazon ще заплаща 15 $ на час като начална заплата на служащите в своите центрове за осъществяване в Съединени американски щати.

Решението на софтуерния колос да продължи да наема и да усили заплащането на служащите демонстрира двойното предизвикателство, с което компании като Amazon, които се стремят да посрещнат възходящото търсене на храна и основни предмети за семейството, срещат, а също и да се грижат за чиновниците на първите линии на пандемията. Към 31 декември в Amazon работят близо 800 000 чиновници на цялостен и повърхностен работен ден.

В страните по света започнаха тази седмица по-драстични ограничения за преодоляване на разпространяването на вируса, затвориха учебните заведения за десетки милиони деца и подредиха на жителите да останат вкъщи, като се изключи изпълняващите съществени публични и държавни функционалности. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп посъветва американците да заобикалят питейните заведения и заведенията за хранене и да се събират в групи, по-големи от 10. Франция разгласи обсада, а Сан Франциско подреди на жителите да останат вкъщи.

Тъй като образованието, електронната търговия и активността се насочват към работа от вкъщи, ходът на Amazon да назначава чиновници, акцентира един нов метод, по който рецесията наложи смяна в бизнеса и пазарите. Големи, добре капитализирани компании като Amazon се трансформират, с цел да срещнат изключителния растеж в поръчките. Slack Technologies Inc. и Microsoft Corp. Например виждат възходящ интерес към своите платформи за взаимна работа.

Училищата се обръщат бързо към онлайн просветителни портали, които в никакъв случай не са били употребявани в подобен огромен размер. Използването на широколентова връзка в някои региони е прекомерно натоварено, защото мнозина се обръщат към домашни мрежи за стрийминг - за работа и развлеченията. Старите привички за развлечение са краткотрайно изоставени, като интервалите на очакване на филмите в кината, преди да станат налични цифрово. Universal Pictures на Comcast Corp. съобщи, че в понеделник ще оредложи някои филми, които към момента са в кината, за гледане вкъщи от петък.

Повече клиенти се обръщат към онлайн извършването на покупки за всичко – от доставка на хранителни артикули до хартиени кърпи, почистващи материали и ежедневни потребности. Amazon, която има и веригата за хранителни артикули Whole Foods, беше една от фирмите, които Тръмп загатна в неделя по време на актуализацията си за огнището на ковид. Според eMarketer Amazon съставлява 39% от всички онлайн поръчки в Съединени американски щати и покрива доста от тези потребности.

„ Наблюдаваме доста нарастване на търсенето, което значи, че потребностите ни от работна ръка са невиждани за това време на годината “, споделя Дейв Кларк, старши вицепрезидент на Amazon в изказване за в. Wall Street Journal.

Компаниите за доставка на храна като Grubhub Inc. и Postmates Inc. регистрират постоянни поръчки, защото затварянето на заведенията за хранене може да се забави. Когато пандемията за първи път се популяризира в Китай, поръчките за доставка на храна се усилиха в началото, само че по-късно заведенията за хранене затвориха след към месец изцяло, съгласно изследователската компания NPD Group Inc.

В сряда Amazon разшири политиката си за отпуск по болест, с цел да включи складовите служащи на ненапълно работно време и сътвори фонд за помощ, в началото в размер от 25 млн. $ за сътрудници за доставка, като водачи и други, наранени от огнището.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР