Американският технологичен гигант IBM обяви, че ще се раздели на

...
Американският технологичен гигант IBM обяви, че ще се раздели на
Коментари Харесай

Американският гигант IBM се разделя на две публични комапнии

Американският софтуерен колос IBM разгласи, че ще се раздели на две обществени компании, съобщи Си Ен Би Си.

109-годишната компания ще отдели бизнеса си за IT инфраструктура, включващ техническа поддръжка за центрове за данни, като нова компания, която краткотрайно ще се назовава NewCo, до края на 2021 година

Така IBM ще може да се концентрира върху бизнеса си за облачни услуги, които има по-високи маржове на облага.

След оповестяването на новината акциите на компанията нарастнаха с 5,98%.

„ Вярваме, че можем да реализираме мощен напредък посредством финансовата еластичност, която ще създадем с тази транзакция “, съобщи глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa ІВМ Apвинд Kpишнa.

„ IBM ще се концентрира върху хибридната си облачна платформа и изкуствения разсъдък. NewCo ще получи по-голяма независимост да създава, ръководи и модернизира IT инфраструктурата на най-важните организации в света. И двете компании ще имат опцията да се възползват по-добре от нови благоприятни условия, създавайки стойност за своите клиенти и акционери “, разяснява той.

Кришна изигра водеща роля в придобиването на oблaчнa ĸoмпaния Rеd Наt за 34 милиарда $ предходната година.

„ Успехът, който постигнахме с Red Hat, ни кара да имаме вяра, че това е верният ход “, споделя той, определяйки придобивката като „ забележителна смяна “  в бизнес модела на компанията.

Отделът на IBM за облачни услуги, в който влиза Red Hat, генерира доходи от 5,75 милиарда $ през второто тримесечие на 2020 година, което е малко по-слаб от предстоящото от анализаторите резултат. Звеното от Global Technology Services, което в действителност ще се трансформира в новата компания NewCo, регистрира доходи от 6,32 милиарда $ през второто тримесечие, което съставлява спад от 8% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

IBM също по този начин разгласи предварителни финансови резултати за третото тримесечие. Компанията чака доходи от 17,6 милиарда $ и поправена облага на акция от 2,58 $, резултати, които дават отговор на прогнозите на Уолстрийт. Официалните резултати ще бъдат оповестени на 21 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР