Американският технологичен гигант IBM обяви, че е придобил основаната в

...
Американският технологичен гигант IBM обяви, че е придобил основаната в
Коментари Харесай

IBM придобива основана в България ИТ компания и се цели в пазар за $3,11 милиарда

Американският софтуерен колос IBM разгласи, че е придобил учредената в България компания за автоматизация на ИТ и мрежова инфраструктура Pliant. Сделката е за затвърждаването на IBM към предлагането на мултиклауд решенията, разясняват от американската компания, представени от международните медии.

Именно решенията на учредения у нас стартъп с централа в Бостън ще оказват помощ на IBM да разшири портфолиото си на този мощно конкурентен и перспективен пазар, акцентират от Pliant.
 Кои са новите компании в българския ИТ бранш
Кои са новите компании в българския ИТ бранш

60 на 100 от ИТ компаниите, стартирали бизнес у нас през 2023 година, са задгранични

Pliant е учредена през 2017 година от Весе Бакалов, Димитър Благоев и Мат Голдбърг. Компанията създава софтуерно облачно решение за автоматизация на разнообразни ИТ процеси, в това число поддържане на сървъри, инспекция на мрежово съоръжение и отбрана.

" Решенията на Pliant, които се оферират както като ръководен от клиента програмен продукт, по този начин и като програмен продукт като услуга, подхождат на концепцията на IBM за създаване на продуктово портфолио, което прави IT инструментите и уменията налични за по-широк кръг разработчици и инженер ", написа в публично изказване на американския колос.
 Снимка 642679
Източник:

Припомняме, че през 2023 година IBM се насочи напълно към мрежите за работа в мултиклауд, като пусна на пазара своя артикул Hybrid Cloud Mesh. С придобиването на Plaint компанията се стреми да развие още повече този капацитет, като предложи артикули, улесняващи мониторинга, свързаността, контрола и автоматизацията на мрежовата инфраструктура в хибридни облачни среди, разясняват специалисти.

IDC пресмята, че пазарът на мрежите за работа в мултиклауд ще бъде на стойност към $830 милиона през 2024 година и предвижда, че до 2027 година ще нарасне до близо $3,11 милиарда.

Това е втората договорка на IBM тази година. От април 2020 година досега компанията е осъществила над 40 придобивания, с цел да усъвършенства опциите си за хибриден облак и изкуствен интелект.
 IBM стартира съкращения поради AI
Технологичен колос с близо 2000 чиновници у нас стартира съкращения поради AI

Кои са засегнатите отдели?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР