Американският технологичен гигант Гугъл (Google) избра Гана, за да открие

...
Американският технологичен гигант Гугъл (Google) избра Гана, за да открие
Коментари Харесай

Google ще нищи изкуствения интелект в... Гана

Американският софтуерен колос Google (Google) избра Гана, с цел да открие първата си лаборатория за проучвания, профилирана в изкуствения разсъдък.

Това решение е израз на желанието на компанията да отговори на социално-икономическите и политическите проблеми, както и на обвързваните с опазването на околната среда, пред които е изправен континентът, осведоми Франс прес.

Подобни софтуерни лаборатории към този момент има в най-големите градове в Северното полукълбо (Токио, Цюрих, Монреал, Париж и други), само че откриването на един от тях в Акра по-рано тази седмица е дребна софтуерна гражданска война в Африка, отбелязва Франс прес.

Как да се употребява изкуственият разсъдък, с цел да се понижи дефицитът на медикаменти или да се помогне за ранното разкриване на ракови болести? Как да се помогне на дребните селскостопански производители за тяхната годишна продукция или на занаятчиите да откриват проблемите при потреблението на техните машини? Как да се предотвратяват естествени произшествия?

Африка е изправена пред многочислени провокации и потреблението на изкуствения разсъдък тук може да се окаже по-важно, в сравнение с другаде, разяснява Мустафа Сиса, шеф на новия център на Google в Акра.

Африка е измежду привлекателните континенти за водещите софтуерни компании, известни със съкращението Гефа - от Google, Епъл (Apple), Facebook (Facebook) и Амазон (Amazon) - поради големия пазар, който съставлява.

Днес 60 % от 1,2-ата милиарда африканци са на възраст под 24 години, а до 2050-а се чака популацията да се удвои, с цел да доближи 2,4 милиарда души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР