Американският технологичен гигант Google на практика официално си призна, че

...
Американският технологичен гигант Google на практика официално си призна, че
Коментари Харесай

Google реално си призна, че следи потребителите си, дори те изрично да не искат

Американският софтуерен колос Гугъл на процедура публично си призна, че следи местоположението на потребителите на продуктите си, даже и да е заложен отвод от съответния консуматор. Това стана със известие на формалния уебсайт на Гугъл.
Признанието пристигна, откакто при започване на седмицата следствие на Associated Press (AP) потвърди практиката - даже да сте изключили функционалността " Местоположение ". Според материала някои услуги на Android и за iPhone съхраняват автоматизирано придвижванията, даже в случай че потребителят е деактивирал това в настройките за дискретност или това е било отказано при поискване за някои приложения - да вземем за пример Гугъл Maps. Навигационната услуга получава информация, когато даден консуматор отвори приложението, а автоматизираните ежедневни актуализации на времето за телефони с Android дават приблизителна оценка за местоположението на потребителя. Изследователите по компютърни науки в Принстънския университет потвърдиха заключенията на Associated Press.
Сега Гугъл споделя, че потребителят управлява историята на функционалността " Местоположение " и може да я изтрие когато пожелае. Това не дава отговор на казаното от Гугъл преди няколко дни пред AP - че компанията обезпечава " ясни описания " на съответните принадлежности, които предлага в продуктите си. А Гугъл е обвързана със съглашение с Американската федерална комисия по търговия, съгласно което не би трябвало да обърква потребителите си по какъв начин могат да пазят персоналните си данни и неприкосновеността си.
През предходната година уеб сайтът Quartz разкри, че Гугъл следи местоположението на потребителите на Android, като употребява телефони на хора, които се намират наоколо до съответния консуматор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР