Американският технологичен гигант Facebook обяви, че ще позволи на служителите

...
Американският технологичен гигант Facebook обяви, че ще позволи на служителите
Коментари Харесай

Facebook дава възможност на служителите си да работят от вкъщи до юли 2021 г.

Американският софтуерен колос Фейсбук разгласи, че ще разреши на чиновниците си да продължат да работят от у дома до юли 2021 година, съобщи Си Ен Би Си.

„ На база на прогнозата на здравните и държавните специалисти, както и на решенията, реализирани в границите на нашите вътрешни полемики по тези въпроси, ние ще позволим на нашите чиновници да продължат да работят от у дома до юли 2021 година “, съобщи представител на компанията пред медията.

Фейсбук също по този начин ще даде на чиновниците си спомагателен бонус от 1000 $ за потребностите на домашния им офис. Компанията към този момент даде на служащите си сходен бонус при въвеждането на строгите карантинни ограничения по-рано тази година.

Макар че чиновниците ще имат правото да работят от у дома, компанията изясни, че ще продължи да отваря офисите си при стеснен потенциал в районите, където държавните рекомендации го разрешават и където е имало спад на случаите на инфектирани с вируса в продължение на два месеца. Говорителят на компанията обаче споделя, че е малко евентуално множеството офиси на Фейсбук да отворят още веднъж порти тази година.

Решението на Фейсбук следва това на онлайн колоса Гугъл, който разгласи предишния месец, че ще разреши на чиновниците си да работят от у дома до края на юни 2021. От обществената мрежа Twitter пък оповестиха, че ще разрешат на чиновници си да работят от у дома безсрочно, даже след края на рецесията с ковид.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР