Американският технологичен гигант Apple ще работи още по-усилено за криптирането

...
Американският технологичен гигант Apple ще работи още по-усилено за криптирането
Коментари Харесай

Apple на практика започна да работи усилено срещу полицията в САЩ

Американският софтуерен колос Apple ще работи още по-усилено за криптирането на iPhone - посредством промени в iOS, с цел да спре напъните на полицията за " хакване " на мобилните телефони без правосъдно позволение, съобщи БГНЕС.
Този ход на Apple идва след конфликт с органите на властта, откакто се появи информация, че полицията употребява средство известно като GrayKey, което може да пробие функционалностите за сигурност на iPhone.
От Apple оповестиха, че новите им устройства не са проектирани, с цел да затрудняват работата на полицията, само че ще предотвратява всички опити за навлизане в софтуера им. От компанията споделиха, че работят по премахване на опцията за достъп до данни от GrayKey или сходни принадлежности.
Оказа се, че GrayKey коства единствено 15 000 $ и посредством него в действителност се разкрива кода за отключване на съответния смарт телефон. Той се слага през порт в заключен iPhone, само че има измама - в последната версия на iOS12 това работи единствено в случай че смарт телефонът е заключен преди по-малко от час. По-ранни версии на софтуера iOS позволяваха пробив с GrayKey в границите на до една седмица.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР