Американският технологичен гигант Apple премина психологическа граница като стана първата

...
Американският технологичен гигант Apple премина психологическа граница като стана първата
Коментари Харесай

Ако бяхте инвестирали в Apple $1000 преди 10 години, ето колко щяхте да имате сега

Американският софтуерен колос Apple мина психическа граница като стана първата обществена компания, чиято пазарна стойност доближи 1 трилион $. Това стана факт, откакто акциите на компанията започнаха да се търгуват за 207,05 $ всяка, което също е самобитен връх.

Основната причина бяха докладите за второто тримесечие, които се оказаха по-добри от предстоящото.

Водеща роля за възхода на Apple има, несъмнено, появяването на персоналните устройства като iMac и iPhone. Анализатори обаче предизвестяват, че наближава моментът, в който би трябвало да се направи нов пробив, другояче ползата на потребителите към продуктите на компанията ще стартира да спада.

Акциите на Apple са поскъпнали с 2000% откогато Тим Кук размени Стив Джобс като основен изпълнителен шеф отпред на бизнеса през 2011 година, показва Гардиън. Компанията доближава пазарна капитализация от 1 трилион $ 42 години откакто е учредена. Преди нея US Steel съумява да получи пазарна стойност от 1 трилион $ и става първата такава компания в историята, само че доста от дълго време - през 1901 година

Така през днешния ден пазарната стойност на акциите на Apple е над 1/3 от тази на английската стопанска система и по-голяма от тази на стопанските системи на Турция и Швейцария. 

Според изчисления на CNBC, в случай че човек е вложил в Apple 1000 $ преди 10 години, при започване на август 2008 година, на 2 август 2018 година той би имал към този момент над 9220,50 $. Това е над девет пъти повече. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР