Американският технологичен гигант Apple оспори днес пред европейското правосъдие решението

...
Американският технологичен гигант Apple оспори днес пред европейското правосъдие решението
Коментари Харесай

Apple оспори здравия разум на ЕС пред европейското правосъдие

Американският софтуерен колос Apple оспори през днешния ден пред европейското правораздаване решението на Брюксел, с което се упорства компанията да върне 13 милиарда евро, получени като данъчни облекчения. Apple показва, че по този начин се насочва предизвикателство към действителността и здравия разсъдък, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Дали Apple е основал и създал първия iPhone в Ирландия? Първия iPod или iPad? Не. Отговорът е написан на всеки артикул на Apple: " Създаден от Apple в Калифорния ", " съобщи Даниел Биърд, представител на Apple пред европейските съдии. Следователно точно в Съединени американски щати групата влага в проучвания и разработки и основава благосъстоянието, което би трябвало да бъде облагано съгласно интернационалните данъчни правила. Не там, където продава - в Европейски Съюз, каквото и да споделя Брюксел.

" Решението на Еврокомисията би трябвало да бъде анулирано ", акцентира Биърд.

Демонстрацията на Apple е несъответстваща, отвърна Ричард Лайъл, представител на европейската изпълнителна власт. Той отхвърли също така да има каквото и да било променчивост в следствието на Европейската комисия.

Много публицисти участват на чуването по делото в Съда на Европейски Съюз в Люксембург, което стартира през днешния ден и би трябвало да продължи и на следващия ден.

Apple оспорва в съда решението на Европейската комисия, задължила компанията да изплати на Ирландия 13 милиарда евро обезщетения за неоправдани данъчни облаги.

През август 2016 година Еврокомисията разгласи, че данъчни постановления на Ирландия през 1991 и 2007 година изкуствено са занижили данъчното задължение на Apple за над две десетилетия, което е еднакво на държавна помощ.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР