Американският търговец на модни продукти Forever 21 планира да започне

Американският търговец на модни продукти Forever 21 планира да започне ...

Forever 21 е все по-близо до фалита.


Американският търговец на модни продукти Forever 21 планира да започне процедурата си по фалит най-рано тази неделя, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal.

Компанията се бори със слабите продажби, онлайн конкурентите и промените в потребителските навици, които засягат голяма част от физическите магазини.Още по тематаАмериканска верига магазини за дрехи с обекти и у нас се готви за фалит

От своя страна, Forever 21 отрече да планира подобен ход тази неделя.

„Нашите магазини са отворени и намерението ни е да продължим да оперираме в повечето от американските ни търговски обекти, както и в по-малък брой международни магазини, предлагайки на потребителите добри услуги и специално подбран асортимент от дрехи, които те обичат и очакват от Forever 21”, заяви компанията. Насрещните ветрове в търговията на дребно набират силата на ураган

Търговците на дребно затвориха повече магазини между януари и юни (над 7000), отколкото през цялата 2018 г., сочи доклад на консултантската фирма BDO USA. Много фирми са засегнати от слабия сезон за пазаруване през 2018 г., коментира още тя.

"Насрещните ветрове в търговията на дребно набират силата на ураган“, коментира Робърт Фейнщайн, адвокат, който представлява кредитори в повечето случаи на обявяване на фалит.

Forever 21 направи експанзия, като отвори големи магазини в момент, в който потребителите, особено по-младите, се насочиха към онлайн пазаруването. Компанията се сблъска с този проблем и от месеци търси възможности за нов заем, твърдят източници, запознати с въпроса. Веригата планира да затвори част от своите над 700 магазини, допълва един от източниците на медията. 

Източник: investor.bg