Американският стартап Rivian, който все още не е произвел нито

...
Американският стартап Rivian, който все още не е произвел нито
Коментари Харесай

Убиецът на Tesla удари кьоравото

Американският стартап Rivian, който към момента не е създал нито един сериен електрически автомобил, подписа контракт с Amazon за доставката на 100 000 електрически фургона. Сделката е част от проекта на най-големия онлайн търговец в света да сведе до нула нездравословните излъчвания на автопарка си, с цел да извърши изискванията по Парижкото съглашение за климата 10 години преди крайния период.

Основателят на Amazon Джеф Безос дефинира екологичната си тактика като Climate Pledge (Климатичен обет). Планът на милиардера планува до 2024 година 80% от силата, която компанията употребява, да се добива от възобновими източници, а до 2030-а излъчванията на CO₂ да бъдат сведени до нула.

Основаната през 2009 година Rivian ще достави на Amazon първите електрически фургони през 2021 година, а през 2024 година броят им би трябвало да доближи 100 000. Технически детайлности за електрическите автомобили към този момент липсват, само че те най-вероятно ще бъдат издигнати на фирмената платформа, която ще залегне в основата на всъдехода R1S и пикапа R1T, а в случай че се съди по оповестения рендер, ще наподобяват на Honda e.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР