Американският сладкарски гигант Mondelez ще бъде глобен с милиони евро

...
Американският сладкарски гигант Mondelez ще бъде глобен с милиони евро
Коментари Харесай

ЕС ще глоби производителя на Oreo Mondelez за блокиране на трансграничните продажби

Американският сладкарски колос Mondelez ще бъде санкциониран с милиони евро още идващия месец за ограничение на продажбите на продуктите му сред държави-членки на Европейски Съюз, съгласно трима души с директно познание за решението.

Регулаторите в Брюксел ще наредят на основаната в Съединени американски щати група, която има марки, в това число Oreo, Cadbury и Toblerone, да спре да блокира трансграничната търговия заради евентуалната щета за потребителите в време на висока инфлация, споделиха хората. Времето на известието и размерът на санкцията може да се промени, прибавиха те.

Европейски Съюз в началото изрази опасения по отношение на трансграничната търговия с артикули на Modelez през 2021 година и стартира антитръстово следствие.

Това преглежда дали компанията се пробва да ограничи „ паралелната “ търговия, при която продуктите могат да се продават на по-ниски цени, тъй като са импортирани от страна, където костват по-малко.

Европейски Съюз в този момент имаше открит против Modelez и ще издаде санкция и заповед на компанията да приключи всевъзможни ант...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР