Американският щат Тексас съди компанията майка на Facebook - Meta,

...
Американският щат Тексас съди компанията майка на Facebook - Meta,
Коментари Харесай

Тексас заведе дело срещу Meta, събирала незаконно биометрични данни чрез Facebook

Американският щат Тексас съди компанията майка на Фейсбук - Meta, за нерегламентирано събиране и потребление на данни от лицево различаване, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.
В особено изказване основният прокурор на Тексас Кен Пакстън заяви, че Фейсбук е събрал и употребявал биометричните данни на милиони поданици на щата, без да да получи тяхното единодушие за това, което е в нарушаване на локалните закони. Според Пакстън обществената медия е складирала милиони биометрични идентификации като " сканиране на ретина или ирис, отпечатъци от пръсти, гласови мостри или записи на геометрията на ръце и глави ", съдържащи се в фотоси или видеа, качени от консуматори.
Така Фейсбук нелегално е употребявал персоналната информация на потребителите и на инцидентни хора, с цел да разшири империята си и да получи рекордни облаги, добавя прокурорът.
В обвиняването се показва, че за разлика от други персонални данни, като да вземем за пример номерът на обществената осигуровка, който може да бъде заменен, в случай че бъдзе откраднат, биометричните данни са непрекъснати и не подлежат на промяна. Веднъж откраднати, те биха могли да бъдат употребявани до края на живота на пострадалия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР