Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на

...
Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на
Коментари Харесай

Тексас може да узакони носенето на оръжие без разрешително

Американският щат Тексас е на път да узакони носенето на оръжие без позволение, престъпна инспекция или образование. Доминираният от републиканци локален законодателен орган смъкна и последната рестрикция за носене на оръжие в понеделник, съобщи БНР.

Mярката, която ще позволи на всеки в щата, който е навършил 21 години, да носи гладко оръжие, отива за автограф при губернатора Грег Абът. Абът към този момент съобщи, че ще се подпише макар опасения на съперници, които считат, че рухването на рестрикциите ще заплаши живота както на жителите, по този начин и на полицията.

Застъпниците на цялостната анулация на рестриктивните мерки приeмат това като възобновяване на право, произлизащо от втората корекция в американската конституция, разрешаваща носене на оръжие. Групи за надзор на носенето на оръжие напомнят скорошните всеобщи стрелби в щата, измежду които такива в супермаркет, черква и гимназия. При влизането в действие на новата мярка Тексас ще стане 21-вият и най-големият американски щат с сходни регулации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР