Американският щат Джорджия ще загуби около 2,7 млрд. долара, които

...
Американският щат Джорджия ще загуби около 2,7 млрд. долара, които
Коментари Харесай

Щатът Джорджия губи 2,7 млрд. от киноиндустрията ако въведе закона за абортите

Американският щат Джорджия ще загуби към 2,7 милиарда $, които киноиндустрията заплаща всяка година за продукции на територията им, в случай че вкара закона за абортите.

Миналата седмица огромните студиа “Дисни” и “Нетфликс” обявиха, че ще изтеглят касовите си продукции от щата в случай че законът за абортите влезе в действие.
“Дисни ” и “Нетфликс ” против щата Джорджия – стопират продукции поради възбраната на аборти И двете компании са снимали едни от най-големите си продукции точно там
Освен в чисто парично измерение, Джорджия ще загуби над 92 хиляди работни места, както и 4,6 милиарда $ в заплати.

Законът срещу абортите планува да се забрани спирането на бременност след шеста гестационна седмица – време, в което множеството дами даже не знаят, че чакат дете.

Мнозина се надяват неизбежният протест на филмовите студиа да наклони везните към анулация на закона.
Още един американски щат утвърди закон, ограничителен правото на аборт Той не разрешава аборта осем седмици след началото на бременността
“Ако филмовите студиа не се върнат да работят в Джорджия, това би било пагубно за локалната стопанска система. Много хора се реалокираха да живеят в този щат точно поради работните места и наличните кино студиа”, разяснява професорът по политически науки Ейми Стюгервалт.

Тя предвижда, че законът ще бъде отритнат от съда доста преди да влезе в действие в щата и до евакуиране на филмовата промишленост от Джорджия няма да се стигне.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР