Американският щат Джорджия реши да отложи провеждането на първичните избори

...
Американският щат Джорджия реши да отложи провеждането на първичните избори
Коментари Харесай

Американският щат Джорджия отложи избори заради коронавируса

Американският щат Джорджия реши да отсрочи провеждането на първичните избори на Демократическата партия на Съединени американски щати поради ковид, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Държавният секретар на щата Брад Рафенспергер заяви в изказване, че гласуването за първичните избори на Демократическата партия ще бъде отсрочено от 24 март за 19 май заради опасността от ковид.

Смразяваща прогноза какъв брой американци ще умрат от COVID-19

По-рано губернаторът Брайън Кемп подписа декрет, с който в щата беше въведено изключително състояние за битка с COVID-19. В речта си той прикани религиозните обекти и учебните заведения да обмислят анулацията на огромните събирания, до момента в който случаите в щата не стартират да понижават.

В щата Джорджия са регистрирани 66 случая на заразяване, един от инфектираните умря. Щатските управляващи подчертаха, че при вземането на решението си за отсрочване на изборите са отчели освен рисковете за здравето на гласуващите, а и на членовете на изборните комисии, които постоянно са възрастни, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР