Американският Шести флот изпраща поздрави от Черно море, където американските,

...
Американският Шести флот изпраща поздрави от Черно море, където американските,
Коментари Харесай

България тренира с американския разрушител „Porter” в Черно море

Американският Шести флот изпраща поздрави от Черно море, където американските, българските, румънските и турските военноморски сили упражняват дружно!. Това написаха от американското посолство в София на страницата си във Фейсбук и разгласиха фотоси от учението.

От публично известие на българското министерство на защитата пък стана ясно, че корвета „ Решителни “ и вертолет AS 565 MB „ Panther “ от състава на Военноморските сили (ВМС) са взели участие в съвместно обучение от вида PASSEX. То се организира в интернационалните води, в западната част на Черно море. Учението е в границите на Плана за българо-американска подготовка за 2020 година Участието на българските Военноморски сили е по покана от командването на Шести американски флот, отправена и до военноморските сили на Украйна, Турция и Румъния. 

Целта на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост на военноморските сили на страни-членки на НАТО, да се усъвършенства взаимното съгласие и да се увеличи подготовката на екипажите на море. Отработени бяха техники и процедури по тактическо маневриране, продан на данни за осветление на надводната и подводната конюнктура, както и отразяване на офанзивите на въздушен съперник.

От американска страна в учението взе участие ескадреният миноносец „ Porter ”, десантният транспортен съд „ Oak Hill ” и аероплан от морската патрулна авиация P-8 „ Poseidon ”. От румънска страна - фрегатата „ Regina Maria ”, а от Военноморски сили на Турция - корветата „ Kinaliada ” и аероплан от морската патрулна авиация. 

 

" СЕГА " напомня

" Доналд Кук ",  " Карни ", " Рос " и " Портър " са разрушители, базирани в испанската военна база в Рота. Те постоянно идват в Черно море, изключително след рецесията сред Украйна и Русия. Тези кораби са снабдени с комплекс ракети прехващачи „ Иджис “ с шокиращ блок SM-3, способни да унищожават балистични ракети отвън атмосферата. Те имат на борда и крилати ракети " Томахоук ".

Според съветското Министерство на защитата, в Черно море има основана военна формация, която може да отговори на всяко деяние на Съединени американски щати и НАТО. Групата била обезпечена с противокорабни комплекси " Бал " и " Бастион ", с крилати ракети " Калибър ", а в Крим са ситуирани четири дивизиона С-400. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР