Американският сенатор от Върмонт Бърни Сандърс днес официално подкрепи кандидатурата

...
Американският сенатор от Върмонт Бърни Сандърс днес официално подкрепи кандидатурата
Коментари Харесай

Бърни Сандърс официално подкрепи кандидатурата на Джо Байдън

Американският сенатор от Върмонт Бърни Сандърс през днешния ден публично поддържа кандидатурата на Джо Байдън за президентските избори в Съединени американски щати.

Това стана на взаимна онлайн изява с някогашния вицепрезидент, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП и ДПА. "Призовавам всички американци, приканвам всеки демократ, приканвам всеки самостоятелен, приканвам доста от републиканците да се обединим в тази акция за поддръжка на твоята кандидатура, която аз утвърждавам ", сподели Сандърс. Тази поддръжка е от решаващо значение за Байдън, който би трябвало да преодолее идеологическото разделяне в Демократическата партия и наесен да сплоти гласоподавателите против президента Доналд Тръмп. По време на конкуренцията за номинацията на демократите Байдън и Сандърс сблъскаха вижданията си по политически въпроси като проекта за всеобщо опазване на здравето (Medicare for all).

Бърни Сандърс се отдръпна от първичните избори на демократите в Съединени американски щати

Одобрението на кандидатурата на Байдън контрастира с продължителното опълчване през 2016 година сред Сандърс и Хилари Клинтън, която тогава завоюва номинацията. Сандърс поддържа Клинтън едвам след края на дълго проточилата се конкуренция и в изискванията на яростен спор за платформата на Демократическата партия, траял чак до лятната партийна конференция. Сандърс през днешния ден не сподели категорично дали ще продължи да се бори за делегатски гласове на щатските събрания или просто ще употребява новосъздадения си съюз с Байдън, с цел да влияе върху номинирания и върху политическата линия, която той ще показа на гласоподавателите.

Появявайки се дружно с Байдън на разграничен на две екран, Сандърс сподели, че "не е загадка, че ти и аз имаме разлики ". Сандърс обаче посочи продължаващата взаимна работа сред двата лагера по няколко политически въпроси като съображение за поддръжката на кандидатурата на Байдън. Сандърс акцентира, че първокачествен приоритет е да бъде надвит Тръмп. "Трябва да създадем Тръмп президент с един мандат ", сподели Сандърс. "Ще направя всичко по силите си това да се случи ".

Тръмп с нов пиперлив коментар против Демократите

Сандърс постоянно е наричал Тръмп "най-опасния президент в американската история ", показва ДПА. Байдън е дълготраен член на върхушката в Демократическата партия и беше вицепрезидент на президента Барак Обама.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР