Американският сенатор Марко Рубио поиска спиране на сделката, чрез която

...
Американският сенатор Марко Рубио поиска спиране на сделката, чрез която
Коментари Харесай

Американски сенатор иска спиране на сделката на Келнер за бТВ

Американският сенатор Марко Рубио изиска прекъсване на договорката, посредством която PPF Group на чешкия милиардер Петр Келнер ще придобие мажоритарен дял в Central European Media Group Enterprises (CME), която има българската телевизия бТВ.

В писмо до администрацията на Тръмп сенаторът приканва да се направи повсеместен обзор в подтекста на последствията за националната сигурност на решението на AT&T да се раздели със своята компания. CME Group има активност в Чехия, България, Румъния, Словакия и Словения с общо 97 милиона фенове и някои от най-гледаните новинарски стратегии в Централна и Източна Европа, показва Рубио.

Републиканецът Марко Рубио е ръководител на Комисията за Китай в Конгреса на Съединени американски щати. Той е член на сенатската Комисия за интернационалните връзки и разузнаване.

Според него компанията на Келнер и самият той били известни, че работят като " подставено лице на Китай в Чешката република " и че притежаваните от PPF телекомуникационни компании работят с Huawei Technologies за създаване на 5G мрежи.

Коментар от AT&T към този момент няма, а от PPF споделят, че сенаторът се базира на " подправена информация " от чешки политици. Компанията на Келневр не е съгласна с метода, по който в писмото е направена характерност на пазара на CME. Що се отнася до технологиите и оборудването от Huawei, те са наследени при покупката на активността на Telenor в региона, допълват от капиталовата група.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР