Американският сенатор Марко Рубио поиска администрацията на Тръмп да преразгледа

...
Американският сенатор Марко Рубио поиска администрацията на Тръмп да преразгледа
Коментари Харесай

Times: Американски сенатор поиска блокиране на сделката за bTV

Американският сенатор Марко Рубио изиска администрацията на Тръмп да преразгледа последствията за националната сигурност от плануваната продажба на мажоритарния дял на AT&T Inc на Централноевропейската медийна група (CME) на конгломерата PPF Group. Това оповестиха американски медии, представени от БГНЕС.
Рубио, който ръководи комисията за Китай в Конгреса, написа, че за чешката компания има данни да играе ролята на " подставено лице на Китай в Чешката република " и добави, че телекомуникационните компании, благосъстоятелност на PPF, работят с Huawei Technologies Co за развиване на 5G мрежи. Сенаторът също по този начин е член сенатските комисии по външни връзки и разузнаване.
CME Group оперира в Чешката република, както и в България, Румъния, Словакия и Словения, достигайки до публика от близо 97 милиона души и има някои от най-гледаните стратегии за вести в Централна и Източна Европа, сподели Рубио. В България съдебномедицинска експертиза Group има една от трите национални малките екрани - bTV.
От AT&T не разясниха позицията на сенатора.
Изявление по случая на PPF гласи, че наподобява Рубио разчита на " погрешна информация " от чешки политик и оспорва неговата характерност на пазара на CME. Компанията съобщи, че единствено е наследила технологията на Huawei като част от нейното придобиване от норвежкия телекомуникационен оператор Telenor предходната година.
" PPF купува CME като допълнение към своя телекомуникационен бизнес, без никакви скрити претекстове. Като част от процеса на придобиване на CME, PPF Group си сътрудничи с всички съответни регулаторни органи и ние им предоставяме цялата нужна информация ", обявиха от компанията и прибавиха, че търсят контакт със сенатора.
Рубио съобщи, че дъщерното сдружение на PPF - Home Credit, е наело компания за връзки с обществеността, чиято цел е " да манипулира удобно чешкото публично мнение по отношение на Китай. Тази работа включваше шпиониране на чешки политици, прилепяне на медиите да отдръпват новинарски публикации, сериозни към Китай, и основаване на нов мозъчен концерн - Sinoskop, който да наема предубедени анализатори, които да повлияят на публичния спор ".
Той изиска от комисията по задгранични вложения в Съединените щати да преразгледа договорката, тъй като " подкопава ползите на националната сигурност на Съединени американски щати, свързани с Централна и Източна Европа, както и с Китай ".
Кой стои зад PPF - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР